Elke maandag van 17:00 - 18:00 gratis inloopspreekuur, afspraak niet nodig Direct contact? Tel: 045 564 1626

Handtherapie

Onze handen en polsen gebruiken we dagelijks. Wanneer u klachten of beperkingen ondervindt tijdens uw dagelijkse bezigheden kan dit erg vervelend zijn. Onze handtherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van de hand en pols. Wij maken een op maat gemaakt behandelingsschema voor een efficiënte en optimale aanpak.

Wat is handtherapie?

Deze therapie is gericht op het behandelen van de functiestoornissen van de pezen, spieren, botten, banden, zenuwen, gewricht en de huid van uw handen en polsen.

Handtherapie

Waarom handtherapie?

In onze handen en polsen zitten een tal van spieren, botten, banden en pezen. Deze zorgen ervoor dat u uw handen op vele manieren kunt bewegen. Het nadeel daaraan is dat uw handen en polsen hierdoor extra kwetsbaar zijn. Het kan u behoorlijk belemmeren in het dagelijkse leven en tijdens uw dagelijkse bezigheden.

Behandelingen

De behandelmogelijkheden zijn eindeloos. Het is erg persoonlijk welke behandeling voor u werkt. We kijken daarom altijd naar uw klachten en beperkingen voor het hanteren van de juiste behandelingen. Samen streven we ernaar dat u uw handen en polsen weer zo optimaal mogelijk kunt gebruiken.

Duur van de behandeling

Het is belangrijk om te weten dat deze therapie vaak een lang en intensief traject is. Medewerking en inzet van uw kant is dan ook van groot belang. Echter kan de duur van de behandeling erg variëren, dit is afhankelijk van de ernst van uw aandoening. Bij een complex letsel of na een operatie kan de nabehandeling wel een jaar duren. Maar het kan ook zo zijn dat u met een pijnlijke spier na drie keer behandelen en het juiste advies alweer vooruit kunt.

Onze handtherapeuten

Een handtherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut. Onze handtherapeuten hebben zich helemaal toegelegd op de behandeling van de hand, pols en arm. Zij kunnen u ondersteunen na een operatie of u preventief behandelen.

Hebt u al langer last van klachten betreft uw handen en polsen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of loop even binnen. Wij zijn het handcentrum in Brunssum!