Elke maandag van 17:00 - 18:00 gratis inloopspreekuur, afspraak niet nodig Direct contact? Tel: 045 564 1626

Wat is Oedeemtherapie van Geerdink in Brunssum?

Oedeemtherapie behandelt een lymfoedeem(abnormale vochtophoping) in zowel de ledematen of romp. Deze oedeem ontstaat als bepaalde bloed- of lymfevaten (tijdelijk) minder goed functioneren Het meest voorkomende oedeem is in een ledemaat na een operatie bij vaatproblematiek. Er ontstaat dan meestal een verminderde snelheid van de afvoer van het vocht. Oedeemtherapie richt zich op het lymfesysteem. Dit lymfesysteem regelt de regulering van de vochthuishouding en de afbraak van afvalstoffen. Oedeemtherapie heeft als doel de abnormale vochtophoping te verminderen en de toename hiervan voorkomen.

Voordelen van Oedeemtherapie van Geerdink in Brunssum

Oedeemtherapie Geerdink biedt u onze expert Raoul Geerdink. Raoul Geerdink is een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het behandelen van lymfoedemen. De behandeling die gegeven wordt bestaat uit een combinatie van verschillende technieken. Deze uiterst effectieve combinatie bestaat uit: manuele lymfedrainage, compressietherapie, lymfetaping, oefentherapie, ademhalingstherapie en Adviezen m.b.t. huidverzorging, zelfverzorging, werk en sport. Door deze combinatie van behandelingen proberen wij zo snel en effectief mogelijk voor een betere afvoer van vocht te zorgen.

Wat is de werkwijze van Oedeemtherapie van Geerdink in Brussum?

Zoals hierboven vermeld is, bestaat onze Oedeemtherapie uit een effectieve combinatie.  De onderdelen van deze combinatie worden hieronder nogmaals even toegelicht:

 • Manuele lymfedrainage:
  • Deze massagetechniek wijkt af van de standaard massagetechnieken. De handen maken met een lichte druk en een constant tempo een cirkelvormige beweging. Het is een pompende beweging om het vocht uit desbetreffende plaats weg te laten ebben.
 • Oefentherapie:
  • Deze therapie bestaat uit het verminderen van pijn en bewegingsbeperkingen door middel van oefeningen.
 • Compressietherapie:
  • Compressietherapie/zwachtelen is het creeëren van tegendruk in het oedeemgebied door middel van het dragen van een therapeutische elastische kous (TEK) of het dragen van een niet elastisch verband. Door de druk die dan aangebracht wordt aan het oedeemgebied, neemt de spanning in de weefsels toe. Hierdoor neemt de vochtuittreding toe.
 • Lymfetaping:
  • Een zeer flexibele katoenen tape met elastische vezels wordt onder spanning op de huid in het oedeemgebied aangebracht. Dit gebeurt op een speciale wijze, het wordt bijvoorbeeld spiraalvormig op de ledematen aangebracht.