Elke maandag van 17:00 - 18:00 gratis inloopspreekuur, afspraak niet nodig Direct contact? Tel: 045 564 1626

Wat zijn stabiliteitsproblemen bij Geerdink in Brunssum?

Stabiliteitsproblemen zijn vaak de oorzaak van pijn in de onderrug. Stabiliteitsproblemen worden veroorzaakt, omdat de spieren die de wervelkolom op zijn plaats houdt, dan niet goed functioneren of de wervels ongecontroleerd van elkaar bewegen. Wanneer dit het geval is, spreken we van instabiliteit of stabiliteitsproblemen. Er zijn twee vormen van stabiliteitsproblemen te definiëren, de mechanische en de functionele. De mechanische stabiliteitsproblemen zijn kapsels, banden en tussenwervelschijven die dan niet meer goed ten opzichte van elkaar bewegen. Functionele stabiliteitsproblemen zijn diepgelegen spieren die niet meer op het juiste moment bewegen om de wervelkolom bij elkaar te houden. De spiergroep is te zien als een soort korset die om de wervelkolom zit. Wanneer er sprake is van een van de twee vormen stabiliteitsproblemen, wordt dit vaak gevoeld als lage rugpijn.

Waarom komt u met stabiliteitsproblemen naar Geerdink in Brunssum?

Geerdink in Brunssum behandelt deze stabiliteitsproblemen met veel zorg. De verschillende stabiliteitsproblemen hebben vaak veel effect op elkaar. Wanneer de mechanische stabiliteit niet meer goed functioneert, moet de spieren (functionele stabiliteit) dit compenseren, waardoor de spieren vaak overbelast of beschadigd raken. Dit geldt ook voor de wervels,kapsels en tussenwervelschijven die moeten compenseren, wanneer de spieren niet meer goed functioneren. Stabiliteitsproblemen kunnen wanneer ze niet goed behandeld worden, doorzetten in chronische rugpijn. Geerdink in Brunssum behandelt zijn patiënten met veel verschillende stabiliteitsoefeningen.

Wat doen wij met stabiliteitsproblemen bij Geerdink in Brunssum? 

Met uw stabiliteitsproblemen kunt u altijd terecht bij Geerdink in Brunnsum. In Brunssum behandelen we deze stabiliteitsproblemen met oefeningen die de spieren rond de wervelkolom goed coördineren. Deze zorgen er dus voor dat de spieren op de juiste momenten aanspannen. Tevens worden de spieren hiermee getraind en sterker gemaakt. Onder begeleiding van de fysiotherapeuten in Brunssum wordt er eerst veel gefocust op het bewust aanspannen van de juiste spieren. Na verloop van tijd moeten deze aanspanningen onbewust en natuurlijk worden. Uiteindelijk zullen de juiste spieren dan tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten zich op het juiste moment aanspannen en zullen de stabiliteitsproblemen verholpen zijn.