fbpx

Direct contact? Tel: 045 564 1626

Aspecifieke KANS: Aspecifieke Klachten aan Arm, Nek en/of Schouder

Heeft u last van klachten aan uw armen, nek of schouders zonder duidelijke oorzaak? Dit wordt ook wel aspecifieke KANS genoemd. In dit artikel vertellen we u daar meer over en bespreken we welke behandelingen u kunt overwegen.

Wat zijn KANS-klachten?

Vroeger werd het RSI (Repetitive Strain Injury) genoemd als er iemand last had van onduidelijke klachten aan de nek, armen of schouders. Echter suggereert deze benaming dat de klachten veroorzaakt worden door herhaalde bewegingen. En dat is niet in alle gevallen zo. Daarom wordt er sinds een aantal jaren de benaming ‘aspecifieke KANS’ gebruikt.

Verschijnselen aspecifieke KANS

Aspecifieke KANS is een erg algemene benaming, waardoor de verschijnselen en klachten ook erg uiteenlopend kunnen zijn. De meest voorkomende symptomen zijn pijn en/of stijfheid in de armen, nek, schouders en handen, krachtvlies en tintelingen. Van stijfheid kan iedereen natuurlijk een aantal dagen last hebben. Maar als u merkt dat u langer last heeft van deze klachten of de klachten zelfs erger worden, kan er sprake zijn van aspecifieke KANS.

Factoren die een rol spelen bij aspecifieke KANS

Zoals u vast al begrepen heeft, is de oorzaak bij deze klacht vaak onduidelijk. Echter zijn er wel een aantal factoren bekend die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van aspecifieke KANS. Enkele factoren zijn vaak herhalende werkzaamheden, langdurig gebruik van een computer of trillende apparaten, ongunstige werkhouding, een hoge werkdruk, zorgen, stress en gespannenheid.

De eerste stap bij het ontdekken van verschijnselen

Het is belangrijk om in actie te komen als u last blijft hebben van de klachten, als u er ’s nachts wakker door blijft, de klachten erger worden of regelmatig terugkomen, u zich er zorgen over maakt of zelfs ziek moet melden omdat de klachten te erg zijn. De eerste logische stap is om naar uw huisarts te gaan. Een huisarts kan samen met u de oorzaak achterhalen of u doorverwijzen naar een specialist.

Aspecifieke KANS: Aspecifieke Klachten aan Arm, Nek en/of Schouder

Mogelijke behandelingen bij aspecifieke KANS

Bij Fysiotherapie Geerdink bieden wij verschillende behandelingen als u last heeft van aspecifieke KANS, zoals:
Oefentherapie: Met behulp van oefentherapie kunnen we ervoor zorgen dat u geen last meer heeft van uw klachten. Deze behandelmethode is erop gericht om klachten te behandelen die zijn veroorzaakt door een ongunstig houdings- en bewegingspatroon.
Manuele therapie: Manuele therapie kan ook goed helpen bij uw klachten. Dit is een behandelmethode die zich voornamelijk richt op de gewrichten in uw lichaam. Door middel van bepaalde handgrepen kan de beweeglijkheid van de gewrichten worden vergroot. De gevolgen zijn bewegingsvrijheid en afname van pijn.
Dry Needling: Dry Needling is een innovatieve vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten. Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vermoedt u aspecifieke KANS of heeft u een doorverwijzing van uw huisarts? Neem dan gerust even contact op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen. We zullen altijd eerst uw klachten bespreken en de mogelijke oorzaak achterhalen. Daarnaast stellen we een persoonlijk behandelplan op met als gewenst resultaat het verhelpen van uw klachten.