Elke maandag van 17:00 - 18:00 gratis inloopspreekuur, afspraak niet nodig Direct contact? Tel: 045 564 1626

LPG en DO apparatuur bij oedeemtherapie

Heeft u last van oedeem en bent u op zoek naar een juiste behandeling? Fysio Geerdink heeft een gespecialiseerde oedeemtherapeut in huis die u hiermee kan helpen. Zij maakt hierbij gebruik van DO en LPG apparatuur, waardoor we nog betere resultaten kunnen behalen in uw behandeling. Naast deze apparatuur beschikt zij ook over fascie technieken volgens William Fourie. We leggen u graag uit hoe dit werkt.

Oedeemtherapie

Werking van oedeemtherapie

Bij oedeemtherapie proberen we vochthuishouding van uw lichaam weer op orde te brengen door het lymfesysteem te stimuleren. Zo proberen we de abnormale vochtophoping die in het weefsel is ontstaan te verminderen of te laten verdwijnen. Hiermee worden de bewegingsmogelijkheden vergroot. Dit kan door middel van lymfetaping, lymfemassage of compressietherapie. Onze nieuwe medewerkster Melinda Hendriks maakt echter gebruik van DO, LPG en fascie technieken. En dit toont zeer goede resultaten bij mensen die kampen met oedeem.

Verlichting met behulp van deep oscillation

Een methode die bewezen heeft resultaten te behalen tegen oedeem, is deep oscillation (DO). De apparatuur produceert elektrostatische trillingen waardoor stilstaand weefsel in beweging wordt gebracht. In oedeem zitten eiwitten, die de DO doet splitsen. Deze manier werkt van binnenuit. De meerwaarde ligt voornamelijk in het soepeler maken van het oedeem. Dit maakt DO een uitstekende manier om mensen met oedeem te behandelen en is zeer aangenaam voor patiënten, aangezien de aanraking vaak zeer pijnlijk is.

Uitstekende doorbloeding en afvoer dankzij LPG

LPG apparatuur wordt doorgaans gebruikt voor endermologie, een intensieve bindweefselmassage. Door middel van cilinders, die het bindweefsel als het ware afrollen, wordt de doorbloeding van de huid bevorderd. Hierdoor worden vetophopingen los gemasseerd en afvalstoffen versneld afgevoerd. Dit blijkt ook uitstekend te werken voor patiënten met oedeem. Het lymfevocht wordt dankzij de massage van het LPG apparaat beter afgevoerd, waardoor het een uitstekende aanvulling is op de oedeemtherapie.

Fascie technieken volgens William Forie

Oedeem ontstaat vaak na een operatie, letsel of na de behandeling van kanker. Hierbij ontstaat er in- en uitwendig littekenweefsel, waardoor de afvoer van lymfe geblokkeerd word. Littekenweefsel kan ook een bewegingsbeperking opleveren of ervoor zorgen dat een beweging minder soepel verloopt. Met fascie technieken kan dit littekenweefsel los gemaakt worden. Hierdoor ontstaat er een betere afvoer van oedeem en een verbeterde beweging.

Gespecialiseerde oedeemtherapie

Bij Fysio Geerdink kunt u gebruikmaken van deze gespecialiseerde toevoeging op oedeemtherapie. Dankzij deze apparatuur en technieken kunnen we nog specifieker behandelen en ervoor zorgen dat de behandeling aanslaat. Wilt u zich laten behandelen door onze oedeemtherapeut? Kom dan gerust even langs of neem contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.