fbpx

Direct contact? Tel: 045 564 1626

Mulligan Concept

Kampt u met klachten aan uw gewrichten? Bij Fysio Geerdink kunnen we u vanaf nu ook helpen met behandeling volgens het Mulligan concept dat speciaal gericht is op het mobiliseren van gewrichten. Hierdoor kunt u binnen korte tijd uw gewrichten beter bewegen en bent u snel weer helemaal mobiel. We vertellen u graag meer over deze therapie.

Mulligan concept

Wat is het Mulligan concept

Het Mulligan concept, ontwikkeld door de Nieuw-Zeelandse manueel therapeut Brian Mulligan, is er op gericht om gewrichten te mobiliseren. Het doel van de behandeling is het op een pijnloze wijze de normale beweeglijkheid en functie van het gewricht te herstellen. Hierbij wordt uitgegaan van een actieve techniek. Dit betekent dat waar normaal de fysiotherapeut de behandeling uitvoert en de patiënt ze ondergaat, bij het Mulligan concept de patiënt actieve bewegingen uitvoert. Dit is anders dan bij de meest gebruikte technieken in manuele therapie en fysiotherapie.

Beweeglijkheid bevorderen

Door de actieve manier van behandelen wordt de beweeglijkheid van het gewricht bevordert. Terwijl de therapeut het gewricht in een positie houdt die pijnvrij is, moet de patiënt bewegingen uitvoeren. Op deze manier wordt het gewricht in beperkte richting bewogen, wat vaak snel resultaat oplevert in de totale beweeglijkheid van het gewricht. Het Mulligan concept is dan ook een veelgebruikt concept bij mobiliteitsproblemen met gewrichten.

Mogelijkheden Mulligan concept

Door de vaak snelle verbetering is het Mulligan concept een uitstekende manier om van problemen met gewrichten af te komen. Het voordeel van deze manier van behandelen is dat voor ieder gewricht in het lichaam een pijnvrije mobilisatie mogelijk is. Dit geldt ook voor de gewrichten in de wervelkolom. Of u nu dus last heeft van knie, schouder, enkel of nek, het Mulligan concept kan uitkomst bieden.

Mulligan concept bij Fysio Geerdink

Voor een behandeling volgens het Mulligan concept kunt u inmiddels ook bij Fysio Geerdink terecht. Zo hebben vier van onze medewerkers het leertraject rondom deze specialisatie doorlopen en met succes afgerond. Daardoor kunnen we u bij Fysio Geerdink nu nog beter helpen als u last heeft van gewrichtspijn. Voor meer informatie of vragen over deze behandeling of als u een afspraak wilt maken kunt u gerust contact met ons opnemen. We helpen u graag snel verder.