fbpx

Direct contact? Tel: 045 564 1626

Tapen bij hooikoorts

Rond deze tijd van het jaar worstelen vele mensen met brandende ogen en een lopende neus. Veel hooikoortspatiënten hebben last van het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Dit komt door het sterk reageren van hun afweermechanisme, waardoor de slijmvliezen meer slijm produceren dan normaal. Uiteindelijk zorgt dit voor niezen, een loopneus, verstopte neus en traanogen die branden. Maar daar is een mogelijke oplossing voor: een tapetoepassing. Dit vermindert uw hooikoortsklachten.

Werking van tape

hooikoorts tape

Fysiotherapie Geerdink heeft de ideale oplossing voor mensen die last hebben van hooikoorts. Laat alle medicijnen maar achterwege, want taping is de nieuwe methode! Wij maken gebruik van kinesiotape om uw klachten te verminderen. Door het systematisch plaatsen van de tape op uw rug, kan dit via het zenuwstelsel zorgen voor een betere ademhaling. De tape kan aangebracht worden tijdens het hooikoortsseizoen en net ervoor. Nadat we de tape hebben aangebracht, kunt u er een aantal dagen tot een week van genieten. Sommige hooikoortspatiënten hebben genoeg aan één keer tapen om het hooikoortsseizoen klachtenvrij te doorlopen. Andere patiënten kunnen soms een extra tapebeurt gebruiken.

Effectief of niet?

De meningen over de effectiviteit van de tape zijn verschillend. Sommige patiënten ervaren de tape als effectief, terwijl het bij anderen weinig effect heeft. Wij hebben in de afgelopen jaren bij veel patiënten een hooikoortstape aangebracht met zeer goede resultaten. In 80% van alle gevallen zorgt de tape voor een vermindering van de klachten van hooikoorts. De tapetoepassing is een kwestie van uitproberen en ervaren.

Maak snel een afspraak!

Wilt u graag een behandeling voor het tapen van uw rug laten uitvoeren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.